Sau 1, 2023
94 Views
Komentavimas išjungtas įraše Kinija paprastai nelaikoma didele kavos gamintoja

Kinija paprastai nelaikoma didele kavos gamintoja

Written by

Kinija paprastai nelaikoma didele kavos gamintoja, tačiau pastaraisiais metais kavos suvartojimas ir gamyba joje labai išaugo.

Kava į Kiniją buvo atvežta XIX a. pabaigoje, tačiau tik nuo XX a. aštuntojo dešimtmečio kavos vartojimas pradėjo augti. Šiandien kava Kinijoje tampa vis populiaresnė, ypač tarp jaunosios kartos atstovų miestuose. Iš tiesų Kinija šiuo metu yra viena sparčiausiai augančių kavos rinkų pasaulyje – prognozuojama, kad artimiausiais metais jos metinis augimas sieks 30 %.

Kinija ne tik yra auganti kavos vartojimo rinka, bet ir pati pradeda gaminti kavą.

Pagrindiniai Kinijos kavos auginimo regionai yra pietinėje šalies dalyje, ypač Junano provincijoje. Junanas pagamina didžiąją dalį Kinijos kavos, iš kurios didelę dalį sudaro Arabica veislės kava.

Kinijoje gaminama kava vis dar palyginti nežinoma didžiajai pasaulio daliai, o jos kokybė gali labai skirtis. Tačiau yra Kinijos kavos gamintojų, kurie stengiasi pagerinti Kinijos kavos kokybę ir reputaciją, taikydami aukštos kokybės ūkininkavimo ir perdirbimo metodus, investuodami į modernią įrangą ir technologijas.

Didėjantis Kinijos susidomėjimas kava teikia ir galimybių, ir iššūkių pasaulinei kavos pramonei. Viena vertus, tai didelė ir auganti rinka kavos gamintojams ir eksportuotojams. Kita vertus, Kinijos kavos gamintojams didinant gamybos apimtis, gali padidėti konkurencija ir galbūt sumažėti kainos.

Apskritai kavos pramonės augimas Kinijoje yra įdomus reiškinys, kuris artimiausiais metais greičiausiai turės toli siekiančių pasekmių pasaulinei kavos rinkai.

Taip, kavą iš Kinijos tikrai galima ruošti.

Nors Kinija paprastai nėra žinoma kaip pagrindinė kavos gamybos šalis, vis dėlto galima rasti parduodamų kiniškų kavos pupelių, ypač internete.

Ruošiant kavą iš Kinijos svarbu nepamiršti, kad jos skonio profilis gali skirtis nuo to, prie kurio esate pripratę kituose kavos auginimo regionuose. Taip yra todėl, kad kavos skoniui įtakos gali turėti tokie veiksniai kaip dirvožemis, klimatas, aukštis virš jūros lygio ir apdorojimo metodai.

Ruošdami kinišką kavą, galite naudoti bet kokį kavos ruošimo metodą, kurį paprastai naudojate kitoms kavos pupelėms ruošti. Tai gali būti tokie metodai kaip brewing (Chemex, V60), prancūziškas spaudimas ar espreso kavos ruošimas. Atminkite, kad virimo laiką, vandens temperatūrą ir kavos bei vandens santykį gali tekti koreguoti atsižvelgiant į konkrečias naudojamas kavos pupeles ir asmeninius skonio pageidavimus.

Jei norite paragauti kiniškos kavos, galite pradėti ieškoti kavos skrudyklų arba internetinių mažmenininkų, kurie specializuojasi kiniškos kavos pupelių gamyboje. Šie mažmenininkai gali suteikti informacijos apie konkrečią kavos kilmę ir skonio profilį, taip pat patarimų, kaip ją ruošti.

Article Categories:
Kava

Comments are closed.