Sau 4, 2023
95 Views
Komentavimas išjungtas įraše Kavos be kofeino puodelyje yra daug mažiau kofeino

Kavos be kofeino puodelyje yra daug mažiau kofeino

Written by

Daugumoje kavinių bekofeininė kava yra įprastos kavos alternatyva. Tačiau daugelis žmonių nustemba sužinoję, kad kavoje be kofeino vis dar yra kofeino, tik jo kiekis mažesnis. Kavos be kofeino gėrimas turi ir teigiamų, ir neigiamų aspektų, kurie aprašyti toliau.

Kava be kofeino yra tokia pati kaip įprasta kava, tik iš jos pašalinta didžioji dalis kofeino. Joje vis dar yra labai mažas kofeino kiekis, nes nėra būdo pašalinti 100 % kofeino.

Kavos be kofeino puodelyje yra daug mažiau kofeino nei įprastos kavos puodelyje.

Yra trys pagrindiniai kavos be kofeino apdorojimo būdai: šveicariškas vandens metodas, anglies dioksidas ir metilo chloridas.

Šveicariškas vandens metodas – tai kavos be kofeino gaminimo būdas, kai kofeinui pašalinti naudojamas tik vanduo.

Žalios kavos ekstraktas gaminamas mirkant žalios kavos pupeles vandenyje, kol vanduo prisisotina tirpių kavos komponentų. Tada kofeinas filtruojamas, paliekant tik ekstraktą. Šis ekstraktas dedamas į kavos pupeles, kuriose jau yra kofeino, ir kofeinas migruoja iš pupelių į ekstraktą, nes pupelės ir skystis siekia pusiausvyros.

Anglies dioksidas – tai dujos, kurios dažniausiai aptinkamos Žemės atmosferoje.

Anglies dioksidas gali būti naudojamas skirtingoms cheminėms medžiagoms, pavyzdžiui, kofeinui iš kavos, atskirti, pumpuojant jį per kavos pupeles.

Metilo chloridas yra bespalvės, degios, stipraus, saldaus kvapo dujos. Jis naudojamas kaip tirpiklis, pesticidų ir kitų cheminių medžiagų gamyboje.

Metileno chloridas yra cheminis tirpiklis, naudojamas kofeinui iš kavos pupelių pašalinti. Anksčiau šiam tikslui dažniausiai buvo naudojamas benzenas, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis yra kancerogenas. Dabar įmonės pradėjo naudoti kitas chemines medžiagas, dažniausiai etilacetatą ir metileno chloridą.

Tačiau kai kurie žmonės nerimauja dėl metilchlorido, nes didelio jo kiekio poveikis gali būti kenksmingas ir pažeisti centrinę nervų sistemą.

Vyriausybė nusprendė, kad nedideli metileno chlorido kiekiai kavoje be kofeino nekelia susirūpinimo, nes daugiau nei 0,001 proc. metileno chlorido likučių yra draudžiama.

Kavos be kofeino tinkamumas žmogaus sveikatai priklauso nuo jo sveikatos būklės ir ligos istorijos. Kavoje be kofeino vis dar yra daug tų pačių antioksidantų kaip ir įprastoje kavoje, todėl, jei žmogus nori atsisakyti kofeino, bet vis tiek nori gauti kavos naudos, kava be kofeino yra sveikas pasirinkimas. Kava be kofeino taip pat naudinga žmonėms, kurie yra jautrūs kofeinui, bet vis tiek mėgsta kavos skonį. Kitas geras pasirinkimas žmonėms, kurie nori kofeino, bet mažesnio jo kiekio, yra pusės kavos kava.

Ar turėčiau gerti kavą be kofeino?

Geriausias būdas nuspręsti, ar turėtumėte gerti kavą be kofeino, yra pasverti visus „už” ir „prieš”. Štai keletas privalumų ir trūkumų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti.

Kai kurie žmonės mano, kad kavos be kofeino gėrimas gali turėti tam tikros naudos.

Kava be kofeino gali padėti pagerinti pažinimo funkcijas.

Kai kurie žmonės yra jautresni kofeino poveikiui nei kiti. Jei geriate kavą be kofeino, galite išvengti neigiamo šalutinio kofeino poveikio, pavyzdžiui, nemigos, nerimo, širdies plakimo, aukšto kraujospūdžio ir nerimo.

Kofeinas gali sukelti įvairių sveikatos problemų, įskaitant nemigą, širdies plakimą ir virškinimo sutrikimus. Jei susiduriate su bet kuria iš šių problemų, jums gali padėti kavos be kofeino perėjimas prie kavos be kofeino.

Kofeino vartojimas gali padidinti nerimo lygį, ypač tiems, kurie ir taip linkę į nerimą. Vartojant kofeino gali sustiprėti tokie simptomai kaip neramumas ir nervingumas.

Jei jaučiate nerimą ir reguliariai geriate kavą, galite apsvarstyti galimybę pereiti prie kavos be kofeino, jei pastebėjote, kad geriant kavą nerimas sustiprėja.

Kai kuriems žmonėms kava gali turėti vidurius laisvinantį poveikį, tačiau tai vis dar tiriama. Galiausiai, kiekvieno žmogaus organizmas yra skirtingas, todėl jūs geriausiai žinote, kas jums tinka.

Kavos be kofeino gėrimo trūkumai yra tai, kad jos skonis gali būti ne toks geras kaip įprastos kavos ir ji gali neturėti tokio stimuliuojančio poveikio organizmui.

Kavoje be kofeino taip pat yra:

Kai kuriose kavose be kofeino yra metilo chlorido, kuris yra cheminė medžiaga, randama dažų nuėmikliuose. Didelės šios cheminės medžiagos koncentracijos poveikis žmonėms gali turėti sunkų neurologinį poveikį, o ilgalaikis jos poveikis gyvūnams gali sukelti centrinės nervų sistemos sutrikimus.

Nedidelius metilo chlorido kiekius vartoti saugu, tačiau jei norite visiškai jo išvengti, būtinai patikrinkite perkamos kavos be kofeino etiketes. Daugeliu atvejų be kofeino kava, kurioje nenurodyta, kaip ji buvo be kofeino, buvo pagaminta naudojant metilo chloridą.

Vis dar diskutuojama, ar kava be kofeino turi kokį nors poveikį cholesterolio kiekiui žmonių organizme. Kai kurie tyrimai rodo, kad ji gali didinti cholesterolio kiekį, o kiti teigia, kad poveikio nėra. Šiuo metu tyrimų rezultatai nėra vienareikšmiai, tačiau jei turite problemų dėl cholesterolio, galite pasitarti su gydytoju ir išsiaiškinti, ar dėl kavos be kofeino nereikėtų susirūpinti.

Article Categories:
Kava

Comments are closed.