Kavos tortas, Kavos ledai tai vieni iš kavų receptų

Kavos tortas. Išplakami 5 baltymai; 280 g cukraus verdama pusėje stiklinės labai stiprios kavos, kol pasidaro tiršta masė. Baltymų puta sumaišoma su karšta kavos mase vis energingai plakant. Pridedami 5 tryniai ir 170 g miltų; gerai išmaišoma ir supilama torto formą, išteptą sviestu ir išbarstytą miltais. Kepama vidutinės temperatūros orkaitėje. Ataušęs tortas supjaustomas horizontaliai į kelis sluoksnius. Jie pertepami anglišku kavos kremu, kurio receptas jau pateiktas; tuo pačiu kremu aptepami ir torto šonai bei viršus.

Saltas kavos tortas. Tryniai ištrinami su cukrumi. Išplakti baltymai atsargiai sumaišomi su tryniais. Vaniliniai džiūvėsiai sutrinami, sumaišomi su kiaušinių mase, supilamas ištirpintas sviestas ir gerai sumaišoma. Supilama šalta saldi kava ir vėl sumaišoma. Masė sudedama formą ir pastatoma šaltai. Porcija: 200 g sviesto, 2 kiaušiniai, stiklinė cukraus, 300 g vanilinių džiūvėsių, pusė stiklinės kavos.

Kavos ledai. 4 tryniai gerai ištrinami su 250 g cukraus, įpilama 3 stiklinės stiprios kavos su pienu ir užkaičiama ant ugnies. Nuolat maišant užvirinama. Nukaitus nuo ugnies maišoma, kol visai ataušta. Mišinys supilamas ledainę ir užšaldomas. Tiekiamus ledus galima puošti plakta grietinėle.

Pastaruoju metu labai populiarios greito kaitinimo kavavirės

Lešo ledai. 6 porcijoms 3 šaukštuose virinto vandens ištirpinami 3 šaukštai tirpiosios kavos. Ketvirtadalyje stiklinės vandens ištirpinama pusė stiklinės cukraus ir puode verdama, kol masė, traukiant šakute, tįsta siūlais. Ištrinami 4 tryniai ir pamažu, nuolat maišant, plona srovele supilamas cukraus sirupas. Kai masė sutirštėja, supilama kava, gerai sumaišoma ir dar sudedama 2 stiklinės plaktos grietinėlės. Masė išpilama į formą ir dedama į šaldymo kamerą. Kai tik masė nuo kraštų pradeda užšalti, išimama iš kameros ir apie 1 min. plakama. Šaukštu išdėliojama formeles ir statoma šaldytuvą.

Espres ledai. Indelis sutirštinto pieno sumaišoma su 250 g stiprios dar šiltos kavos. Kai mišinys ataušta, išpilstomas formas ir statomas šaldymo kamerą. Tiekiama puodukuose ir puošiama vafliais arba sausainiais.

Skani ir kvapi kava yra iš ką tik paskrudintų pupelių

Kavos karamelė. Puodas su 8 šaukštais cukraus ir 5 šaukštais sviesto statomas ant ugnies. Smarkiai maišant kaitinama apie 10 minučių. Paskui supilama stiklinė labai stiprios kavos ir stiklinė grietinėlės. Sumaišoma ir verdama 10 min. Tuo metu aliejumi aptepamas koks nors lygus paviršius, skirtas mišiniui atvėsti. Ar mišinys gatavas, galima lengvai patikrinti: jei šaltame vandenyje jo lašas neišsklinda, mišinys gatavas. Jis išpilamas iš puodo ant paruošto paviršiaus ir supjaustomas kvadratėliais.

Kavos triufeliai. Ant mažos ugnies ištirpinama 100 g pieniško šokolado, sumaišoma su šaukštu sviesto ir šaukštu sutirštinto pieno. Maišoma, kol masė pasidaro vienalytė. Puodas nukeliamas nuo ugnies, greit maišant, įdedamas trynys ir šaukštelis tirpiosios kavos. Kai mišinys truputį apstingsta, iš jo daromi rutuliukai ir apvoliojami kakava. Jei triufelius reikia išlaikyti keletą dienų, jie dedami šaldytuvą.